Gedistilleerdvignet

Ik weet wat van sterke drank

De basiscursus gedistilleerd is tweedelig, praktijkgericht en vooral gericht op het ervaren en genieten van sterke drank. Houdt u van gedistilleerde drank en wilt u er wat meer van weten?

Dan is de basiscursus een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over sterke drank, een beetje theorie maar voornamelijk veel doen. U doet in twee dagdelen veel proefervaring op, er wordt op heldere wijze uitgelegd hoe de productie plaatsvindt, hoe verschillende soorten gedistilleerde dranken ontstaan en welke serveermogelijkheden er zoal zijn. Totaal proeft u 20 gedistilleerde dranken.
Ook kunt u examen doen voor het landelijk erkende diploma gedistilleerdvignet WA1 / SDEN-1. Kortom een leuke en informatieve eerste stap in de wereld van gedistilleerd dranken.
Wij werken met het handzame lesboekje boekje ‘Ik weet wat van sterke drank’ dit biedt een mooi overzicht van gedistilleerde dranken. Brancheorganisatie Koninklijke Slijters Unie wil met het boekje niet alleen de nodige kennis verschaffen, maar ook meer duidelijkheid scheppen in het aanbod van gedistilleerd. Zonder al te diep op de materie in te gaan, verschaft het duidelijke uitleg over distillaten, bitters en likeuren. De indeling is praktisch en per productcategorie geordend.

Eerder werden in samenwerking met de Wijnacademie bijna dertig, van oorsprong wijndocenten opgeleid tot gedistilleerddocent. Een groot gedeelte van hen gaat in het land aan de slag om cursusavonden te geven over sterke dranken.

Wat is het Gedistilleerdvignet?
Een kennismaking met sterke drank voor mensen die, beroepsmatig of privé, iets van drank willen weten.

Voor wie is het Gedistilleerdvignet geschikt?

  • (Parttime) medewerkers horeca, wijnafdeling in supermarkt, wijnhandel, slijterij en groothandel. kortom, deze cursus is vooral geschikt voor iedereen die wel eens sterke drank drinkt, serveert of verkoopt.
  • Consumenten, wijnliefhebbers.
  • Geen toelating eisen (behalve de minimum leeftijd van 18 jaar).
  • Examenprocedure Gedistilleerd.
  • Kosten examen € 15,-  (aanmelden)

Waar?

Wijnproeflokaal, Leeuwarden

Prijs: € 145,-
Cursus data : Informeer naar de mogelijkheden
GVC1: Nog niet bekend
GVC2: Nog niet bekend

Aanvang 19:00 uur tot 22:00 uur

Interesse? Meld je dan alvast aan middels contactformulier om als eerste aan deze opleiding deel te nemen!

Sterke DrankGedistilleerdvignet_klein