Wijnbrevet SDEN 3

Gevorderden wijncursus SDEN 3 

Zin om je wijnkennis nog verder te ontwikkelen?

Deze cursus behandelt alle belangrijke aspecten van wijnbouw en vinificatie, evenals de belangrijke wijnen en wijngebieden van de wereld. Het analytisch proeven wordt zeer intensief geoefend. Naarmate de wijncursus volgt wordt er meer blind geproefd om al uw zintuigen nog beter te trainen, ook wijn – spijs combinaties komen uitgebreid aan bod.

De laatste cursusdag wordt afgesloten met diverse kleine gerechtjes en een proefexamen om u te trainen voor  het officiële examen. Er wordt gewerkt met het cursusboek “De Wijnwereld” van Michel van Tuil (kosten € 39,95 niet  inbegrepen). Het boek is verkrijgbaar in de winkel of te bestellen via deze link.

Deze cursus bestaat uit 9 lessen van elk 3 uur en per avond worden er ongeveer 10 kwaliteitswijnen geproefd! Totaal proeft u dus ruim 90 wijnen in diverse prijsklasse tussen de € 8,- en € 45,-. Tijdens de wijncursusavonden 10 % korting op de wijnen.

Bij deelname aan het examen moet u rekening houden met ruim 40 uur zelfstudie.

Wat is het Wijnbrevet?
Het Wijnbrevet is een diploma op Sden3 niveau van de Wijnacademie en van de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN). Het Wijnbrevet is het toegangsdiploma tot de Vinologenopleiding. Er zijn geen toelatingseisen voor een cursus of examen voor het Wijnbrevet (maar een zekere bekendheid met wijn is wel aanbevolen). Het Wijnbrevet is een vervolgcursus op de cursus voor de Wijnoorkonde, maar u kunt ook direct toegelaten worden, nogmaals als er voldoende ervaring aanwezig is.

Voor wie is het Wijnbrevet geschikt?

  • Medewerkers gastronomie, horeca, wijnhandel, slijterij of groothandel.
  • Consumenten, de gevorderde wijnliefhebber
  • Geen toelating eisen (behalve de rechtmatige leeftijd om wijn te mogen proeven).

De cursus kan afgesloten worden met een examen voor een landelijk erkend diploma Wijnbrevet SDEN 3 (niet inbegrepen), dit is tevens de verplichte vooropleiding om aan de Vinologenopleiding (SDEN 4) deel te kunnen nemen. Zie ook de examenprocedure SDEN 3.

Voorgaand cursusjaar wederom 100% geslaagd!

Cursus data najaar 2023 GWC1- donderdagavond 26 oktober

Aanvang 19:00 uur tot 22:00 uur

De cursusdagen zijn meestal om de week en rekening houdend met vakantie-en feestdagen, zodat er voldoende tijd tussen de lessen is om de lesstof door te nemen en op peil te blijven.

Gwc1:  

Inschrijving vanaf nu mogelijk!  Prijs € 525,- 

*Cursuslocatie in ons wijnproeflokaal van de  wijnwinkel.

Voor meer info of vragen of bel 058-2133833

of kom langs in de winkel Verlengde Schrans 26 Leeuwarden,

de_wijnwereldlogo-wijnbrevet300-150x150