Wijnvignet SDEN 1

Wat is het Wijnvignet?

De opstart wijncursus is een tweedelige, praktijkgerichte wijncursus vooral gericht op het ervaren en genieten van wijn. Hou je van wijn en wil je er wat meer van weten? Dan is deze basiscursus een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over wijn, een beetje theorie,  we werken met het boekje “Ik weet wat van Wijn” maar voornamelijk veel doen.

“Hoe proef en beoordeel je op de juiste wijze wijn en waarom? Hoe zit het precies met de verschillende wijnrassen? Wat moet ik kiezen op de wijnkaart? Hoe zit het met wijn-spijscombi?”

Je krijg in twee dagdelen veel proefervaring, we proeven tussen de 8-10 kwaliteitswijnen per keer en een verhelderend beeld van wijn, wijnkenmerken en het leren combineren met gerechten. Kortom een leuke en informatieve inleiding in de wijn. Misschien een opstap die je ook als basis kan gebruiken voor verdere studie b.v. de 6 daagse basis wijncursus voor beginners SDEN 2.

Vrijblijvend examen!

Je kunt indien gewenst hierna het basisdiploma Wijnvignet behalen. Het Vignet is een diploma op WA1 niveau van de Wijnacademie en SDEN 1 van de Stichting Wijn Examens Nederland, wat landelijk wordt erkend.  Dit doet je door het boekje: “Ik weet wat van Wijn” thuis nog eens rustig door te lezen. En doe voor je gemoedsrust nog even deze winetest!

Het examen op SDEN-1 niveau is een extern online examen (kosten € 15,-).

Als je het boekje: “Ik weet wat van Wijn” goed hebt doorgenomen, dan kun je je hier inschrijven.

Voor wie is het Wijnvignet geschikt? 

  • (Parttime) medewerkers horeca, wijnafdeling in supermarkt, wijnhandel, slijterij en groothandel.
  • Consumenten, wijnliefhebbers.
  • Geen toelating eisen (behalve de rechtmatige leeftijd om wijn te mogen proeven).
  • Ook voor bedrijven “on the job” op eigen locatie, informeer naar de mogelijkheden! Mogelijkheid aanwezig om eigen assortiment te trainen voor een beter resultaat.
Prijs: € 129,50
Cursusdata: In overleg (groepen)
Iwc1: Nog niet bekend!

weet van wijnlogo-wijnvignet300-150x150